De eerste ‘A view from the room’-foto

eerste foto uit A view from the room
Eerste foto uit A view from the room

Toen ik bovenstaande foto op 31 januari 2012 nam kon ik niet bevroeden dat deze er eentje uit een hele lange reeks zou worden. Het werd het begin van het project A view from the room; een dagelijks fotoverslag vanuit mijn huiskamer over het leven beneden op straat.

Eind 2011 liep ik met het idee rond om een min of meer dagelijks fotoverslag te maken. Het ‘makkelijkst’ was natuurlijk om dit op de straten van bijvoorbeeld Rotterdam te doen. Maar ja, dergelijke vormen van straatfotografie waren en zijn verre van uniek. Gek genoeg bracht een stevige griep begin 2012 uitkomst. Nadat ik met graagte afscheid had genomen van die griep was het tijdens die dagen veels te koud om meteen naar buiten te hobbelen en de dagelijkse draad weer op te pakken. Beneden zag ik de mensen de ijzige stormen trotseren, gevolgd door fotogenieke sneeuwjachten. Een mooie gelegenheid om staande boven de verwarming wat foto’s te maken van het leven op straat (en brug). Het fotograferen ging best lekker, er was zo vreselijk veel te zien en te beleven (als je maar goed kijkt), dat ik besloot dit in ieder geval de hele maand februari van 2012 vol te houden. Gewoon als probeersel, want daarna zou ik vast wel mijn buik ervan vol hebben. Die maag werd echter steeds hongeriger en ik besloot tot aan de lente door te gaan, vervolgens tot einde zomer en daarna tot het eind van 2012.

Uiteindelijk loopt het project nog steeds op onder meer Flickr en ben ik zo’n 11.000 geplaatste foto’s verder. Tja, maat houden is ook een vak….

Een recente foto uit A View from the room
Een recente foto uit A View from the room

De komende tijd zal ik via deze blog wat dieper ingaan op de filosofie achter A view from the room.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!