De goede kanten van het slechte weer

De eeuwige strijd
De eeuwige strijd

Het was vandaag, 25 juli 2015, een bijzondere dag. Een heuse zomerstorm trok over het land, met alles wat daarbij hoort: veel regen, opgefokte wolkenpartijen, afgerukte takken en ga zo maar door. Een weertype waar het fotografisch hart sneller van gaat kloppen. Slecht weer is vanaf dag 1 een dankbaar onderwerp geweest in A View from the Room. Het feest der herkenning bij mensen die worstelen om hun plu in bedwang te houden kent immers iedereen wel.

Ondanks de uitvinding van de storm-paraplu gaan er toch nog veel mensen op pad met een gammel ding wat bij de eerste windvlaag een eigen leven wil gaan leiden. En juist dat is van boven goed te zien, want vrijwel nergens waait het zo hard als in de buurt van de brug. Maar goed, altijd zijn er weer stoere kerels die zich daar niks van aantrekken en met de meest breekbare versie op pad gaan:

Man gaat de confrontatie aan
Man zoekt de confrontatie op

En wat doe je als een megalomane regenbui je plotseling overvalt? Dan kan je een schuilplek gaan zoeken, maar die is doorgaans net te ver weg. Je kan gaan rennen, maar dan ontmoet je de regendruppels alleen maar sneller en harder, of zoiets. Maar je kan ook, heel low budget, een reclame-folder in hoedvorm vouwen en die op je hoofd planten. Uiteraard wel zorgen dat de kleuren van de folder netjes overeen komen met die van de kleding. Dit waardeert de fotograaf namelijk enorm….

Kijkshop biedt bescherming
Kijkshop biedt bescherming

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!