OVER ONS

KROON EN VAN MAANEN

TWEE WERELDEN, EEN BEDRIJF

Wat gebeurt er als je een wiskundige met een scherp analytisch vermogen gaat mixen met een a-technisch journalist? En wat krijg je als je iemand die ooit als planner ervoor zorgde dat iedereen mobiel kon bellen gaat mixen met iemand die als functioneel beheerder ervoor zorgde dat applicaties enigszins begrijpelijk draaiden? Het antwoord op beide vragen die u vast nog nooit eerder heeft gesteld is: Dan krijg je Kroon en Van Maanen Fotografie. Toegegeven, het zijn niet bepaald achtergronden die lekker met elkaar rijmen.

Om te voorkomen dat dit gedeelte een eindeloos bijdehand ‘hoor-ons-eens’-verhaal gaat worden volgt hieronder een aantal kenmerken van ons. Kenmerken die tevens te typeren zijn als feiten en dus niet ondergedompeld zijn in kratjes spoelglans, zoals men die vaak tegenkomt in dit tijdperk van Narcissus.

*************************

Anat Kroon: Op de een of andere manier weet zij iemand makkelijk te ontdooien, waardoor men snel op zijn gemak is gesteld. Vervolgens weet ze dankzij haar atypische wijze van vragen stellen nuttige en relevante informatie naar boven te kijken. ‘Lekker boeien’, denkt u nu wellicht, ‘maar maak gewoon foto’s daar huur ik jullie voor in’. Tijdens intake gesprekken is het echter wèl enorm handig ten einde vaagheden te voorkomen en om een goed idee te krijgen van de diepere, professionele, zielenroerselen van de gesprekspartner. In haar fotografie legt ze de sfeer (van bedrijf, stad of evenement) onderscheidend vast. Een sfeer die ze meeneemt uit de gesprekken. Dat wat we vastleggen moet uiteraard herkenbaar zijn voor de opdrachtgever. Aan de New York Institute of Photography heeft ze zich gespecialiseerd in fotojournalistiek. Zelf noemen we het liever verhalende fotografie.

Verder is ze niet vies van humor en de broodnodige zelfspot. Ze voelt zich op haar gemak met cijfers en technische problemen (door sommigen ook wel uitdagingen genoemd). Honden houdt ze liever op veilige afstand en de inname van alcoholische versnaperingen blijft beperkt tot een paar slokjes per jaar. Ze is veel meer van de poezen, tomaten, gadgets en volksdansen. Haar favorieten plekken op aarde zijn onder meer, nee, eigenlijk vooral Israël en New York.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

error: Content is protected !!